|
Karácsonyi gyümölcskenyér koszorú Zelleitündi módra Ha nem szeretnétek a kelt tésztával bajlódni, akkor készítsétek el Karácsonyra ezt a finom gyümölcskenyeret, ami tele van csodás finomságokkal. |
Elkészítés módja A puha vajat az édesítőkkel kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat a rumot a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, majd durvára aprítjuk vagy vágjuk. A száraz anyagokat kimérjük összekeverjük vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a mézeskalács fűszer keveréket, majd a mazsolákat a kandírozott gyümölcsöket, a mandulát és az aprított étcsokoládét is összekeverjük. Végül az egészet a tojásos vajas keverékkel összekeverjük és szépen kihabosítjuk. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy kis tejet. Kerek koszorú (savarin) formában kb. 18-20 cm-es, vagy kuglóf formába kanalazzuk a kész tésztát és 180 C fokon 35-40 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók -15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg) -10 dkg vaj -2 teáskanál sütőpor -1 teáskanál mézeskalács fűszer keverék -10 dkg pici aranymazsola -5 dkg óriás arany mazsola -2 dkg kandírozott narancshéj -2 dkg kandírozott citromhéj -5 dkg cukormentes étcsokoládé -1 evőkanál rum -1 teáskanál vanília kivonat -1 citrom reszelt héja -3 tojás -7 dkg eritrit -2 dkg 1:4 édesítő -5 dkg pirított durvára vágott mandula
|