|
Gluténmentes citromos madeleine Zelleitündi módra Citromos madeleinek gluténmentesen és szénhidrátcsökkentetten. |
Elkészítés módja A tojásokat az édesítőkkel jól kihabosítjuk, majd a lisztkeveréket a sütőporral elkeverjük. A citrom levét és héját is beletesszük a tojásos keverékbe, majd két részletben hozzáadjuk az olvasztott de nem forró vajat és a sütőporos lisztkeveréket. Óvatosan elkeverjük és 20 percre a hűtőbe tesszük. Kivajazott enyhén kilisztezett madeleine formákba öntjük a tésztát (ha szilikonos formánk van, akkor azt nem kell kivajazni) és 180 C fokos sütőben készre sütjük kb. 10-12 perc alatt. Kb. 20 db lesz belőle. Nagyon egyszerű és finom mutatós sütemények, amiket bárhogyan ízesíthetünk. Ez egy alap tészta, amit variálhatunk kakaóporral vagy gyümölcsöket belesütve, mandulával, vagy a kész madeleineket belemárthatjuk olvasztott étcsokiba és estleg kókuszreszelékkel megszórhatjuk az étcsokis részt. Most cukormentes fehércsokival lett díszítve, majd megszórva kakaóbabtörettel vagy liofilizált tőzegáfonyával.
Bevásárlólista/hozzávalók -10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú gluténmentes lisztkeverék (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg) -8 dkg eritrit -2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -1 citrom leve és héja -10 dkg olvasztott vaj -3 tojás -1 teáskanál gluténmentes sütőpor -1 teáskanál vanília őrlemény vagy kivonat
a díszítéshez -cukormentes fehércsokoládé -liofilizált aprított tőzegáfonya -kakaóbabtöret |